neděle 19. března 2017

RECEPT NA CROCQEMBOUCHE


Jelikož se blíží maturita a k tomu patří i praktická, kde musíme uvařit 4 chodové francouzské menu tak jsem jako dezert zvolil crocqemboche. Výsledek stojí za to!

Je to z klasického odpalovaného těsta.


150g hladké mouky
1 lžička krupicového cukru
půl lžičky soli
100g másla
125 ml mléka
125 ml vody
4 vejce

Mouku sůl a cukr nasypte do misky a smíchejte dohromady. Mléko ohřejte s vodou a přidejte máslo a nechte rozpustit. Jakmile se máslo rozpustí, zvyšte plamen, když se začne mléko vařit okamžitě do něj nasypte mouku, všechnu najednou. Míchejte, dokud směs nevytvoří kompaktní „kouli“ a neodlepuje se od stěn. Nechce 2 minuty vychladnout a přendejte do misky a vmíchejte  vajíčka. Plech, pečící papír a cukrářský sáček nebo zdobička. Naplnit těstem a dělejte bobánky. Velké asi 3 cm v průměru a snažte se udělat je stejně velké. Nechte mezi nimi dost prostoru. Rozpalte troubu na 200 stupňů. Dejte do ní plech  jakmile bude rozpálená. Po 5 minutách, až trochu nabudou tak otevřete dvířka trouby a nechte odejít páru. Trvá to jen pár vteřin…Zavřete a pečte dalších 10-15 minut, dokud nebudou crocqembouche zlatohnědé. Vyndejte a propíchejte každé crocqembouche ve spodní části špejlí. Nechte vychladnout na mřížce. Tak teď je musíme naplnit, na to budete určitě potřebovat cukrářský sáček s hodně tenkou špičkou. Je na vás jaký si zvolíte krém. Já jsem zvolil tu jednoduchou metodu a vyšlehal si klasickou šlehačku (33%)  s cukrem. Nakonec si uděláte karamel a kávovou lžičkou ho pomalu necháte stékat. A máte hotovo!







                     



Žádné komentáře:

Okomentovat